Employer branding: de brug tussen marketing en recruitment

Nieuwe collega’s vinden wordt steeds meer een mix tussen marketing en recruitment. Maar bij wie kan je hiervoor terecht? Kan je dit intern inregelen, of moet je hiervoor bij een recruitmentbureau zijn. Of misschien wel bij een marketingbureau? Ons antwoord: het begint bij jezelf. In deze blog vertellen we je meer over het belangrijkste onderdeel van werven, employer branding.

Werkgeluk

De tijd dat je bij een openstaande vacature alleen bij een recruitment bureau hoefde aan te kloppen is echt wel voorbij. Natuurlijk, recruiters kunnen echt wel toegevoegde waarde hebben, maar (latent) werkzoekenden zoeken ook via andere kanalen naar werk. Bovendien hebben zij andere behoeften dan in het verleden. Ze zijn meer dan ooit op zoek naar werkgeluk. En daarbij zijn zingeving, cultuur, ontwikkelmogelijkheden en waardering belangrijke elementen. Kan je als kantoor laten zien dat deze elementen bij jou aanwezig zijn? Dan heb je die recruiter wellicht niet eens nodig!

Employer branding

Maar hoe doe je dat precies? Wat maakt dat een kandidaat kiest voor jou als werkgever? Het antwoord op deze vragen? Employer branding. Met een sterk employer brand (werkgeversmerk) en de juiste marketing richting de arbeidsmarkt, kan ook jij de juiste mensen aan je binden. Ben je nog niet bezig met jouw werkgeversmerk? Dan kun je wel eens de slag gaan missen. Maar het is nog niet te laat!

De eerste stap

Nu wordt er vaak heel ingewikkeld gedaan over wat employer branding allemaal inhoudt, maar als je alle overbodige franje weghaalt valt het allemaal wel mee. Vraag eens aan collega’s waarom het zo leuk is om bij je te werken. Wat vinden ze leuk aan het kantoor en hoe zouden ze het kantoor (als werkgever) verkopen in hun netwerk? Met deze informatie (en een aantal foto's die dit verhaal ondersteunen) kun je al aan de slag om je verhaal vorm te gaan geven. Op je Werken bij-pagina bijvoorbeeld, en op social media en in vacatures. Begin klein en kijk wat het je brengt.

Groet,

Bart

bart@meetnobi.com

Nobi is een label van Blue River. Dit artikel is eerder gepubliceerd op de website van Blue River.